Concedieri masive la biblioteca ASTRA – ”Cine nu a acceptat salariu diminuat pleacă”

2.724

Faptul că pe masa consilierilor județeni se află un proiect de hotărâre prin care se vor face zeci de concedieri la Biblioteca Astra a stârnit nemulțumiri. Directorul Silviu Borș spune că ”s-au ales singuri” cei care pleacă pentru că nu au fost de acord cu diminuarea salariului și că disponibilizările sunt singura soluție pentru a se putea încadra în bugetul diminuat cu 20% față de anul trecut.

Deși proiectul de hotărâre pentru noua organigramă a Bibliotecii Astra este inițiat de Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, decizia concedierilor a fost luată de directorul instituției.  ”Bugetul este cel aprobat, eu trebuie să mă încadrez în el. A fost singura soluție să mă încadrez. Le-am oferit varianta cu salariul diminuat pentru toată lumea pentru a nu da pe nimeni afară. O parte dintre colegi nu au acceptat, așa că disponibilizarea a fost singura variantă. Este vorba despre 8 colegi care nu au acceptat salariu redus și doi care cumulau pensia cu salariul și vor rămâne cu pensia”, a explicat Silviu Borș, directorul Bibliotecii Astra.

Astfel, Biblioteca Astra va rămâne cu 54 de angajați. Dar, nici aceștia nu vor mai primi salariile de până acum. ”Și cei care vor rămâne vor avea salariile diminuate. Programul va fi și el redus. În sediul central vom încerca să respectăm programul cu publicul de la 8 la 20 și se vor face ture. La birouri programul se va reduce”, spune Silviu Borș.

Consilierii județeni din partea PSD și-au anunțat deja poziția față de proiect: ”Consilierii județeni ai PSD Sibiu nu vor gira niciodată concedieri și reduceri de personal, dar nici reduceri salariale”, au transmis aceștia.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (3)