Consilierii locali cer Primăriei să facă un studiu de trafic pentru lucrările la Podul Gării

339

Consilierii locali au votat indicatorii tehnico economici pentru lucrările de reabilitare ale Podului Gării. Închiderea circulației peste pod va afecta cu siguranță traficul în zonă, mai ales că se află în imediata vecinătate a centrului comercial. un consilier de la USR Plus a cerut un studiu de impact asupra traficului pentru a se putea lua cele mai bune măsuri astfel încât sibienii să fie cât mai puțin afectați pe durata lucrărilor.

Indicatorii tehnico economici pentru lucrările de reabilitare ale Podului Gării au fost votați în ședința de Consiliu Local. Sumele ajung la 8.989.184, 11 lei cu TVA. Se va reabilita podul, terenul de sub el va fi amenajat pentru parcări, iluminatul public va fi schimbat. VEZI AICI DETALII DESPRE LUCRĂRI ȘI COSTURI 

O astfel de lucrare, mai ales pe un tronson care face legătura între unul din cele mai mari cartiere ale Sibiului și centru, implică trafic deviat, aglomerație și șoferi nemulțumiți. Pentru ca disconfortul să fie cât mai mult redus, Ioan Plesciuc, consilier local USR Plus, a cerut un studiu de impact pentru a fi identificate cele mai bine soluții. ”Ar fi bine să se realizeze un studiu de trafic care să ia în calcul și traseele transportului în comun, să se facă eventuale corecții ale intersecțiilor și străzilor care pot deveni aglomerate, se pot face eventual sensuri unice temporare. cred că o să fie o problemă și dacă lucrările la pod se vor suprapune cu lucrările la strada Podului. cred că trebuie analizate aceste aspecte pentru a găsi cele mai bune soluții pentru perioada aceea”, a spus Ioan Plesciuc.

Primarul Astrid Fodor a dat asigurări că se va întâmpla acest lucru, doar că lucrările nu vor începe decât anul viitor. ”O să mai dureze până când vor începe lucrările. Abia acum suntem în faza de contractare, care știm că durează destul de mult…Până atunci lucrările la strada Podului se vor finaliza și acolo va mai fi o ieșire…Dar comisia de circulație va analiza toate aceste aspecte, acolo sunt reprezentanți ai tuturor instituțiilor care eu legătură cu traficul și vor lua deciziile cele mai bune. Probabil podul va fi închis total o lună sau 6 săptămâni, dar se vor lua deciziile potrivite pentru a ameliora cât mai mult disconfortul”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi