florin citu 1

Premierul Florin Cîţu şi-a manifestat, vineri, nemulţumirea faţă de blocarea în Camera Deputaţilor a unui proiect de lege privind abrogarea unui act normativ care interzice investiţiile străine în companiile cu capital de stat.

Am o lege care nu sunt foarte fericit că nu a trecut prin Parlamentul României. De fapt, sunt foarte supărat că nu a trecut. Este legea prin care PSD interzicea investiţiile străine în România în companiile de stat. Cumva ne spune tot de la buget să dăm bani, din taxele românilor să investim în companiile de stat cu pierderi. Am trecut prin Guvern proiectul de lege care abrogă acea lege. A trecut de Senat, iar la Camera Deputaţilor a rămas acolo”, a spus Cîţu într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ, potrivit Agerpres.

El a lăsat să se înţeleagă că tergiversarea adoptării legii în camera inferioară a Parlamentului, condusă de Ludovic Orban, ar fi generată de lupta politică internă din Partidul Naţional Liberal.

Pentru un guvern care este de dreapta, de centru dreapta, un guvern care vrea reformă, un guvern care atrage investiţii, nu este niciun fel de justificare ca acea lege să nu treacă, decât poate… Eu sper că nu e vorba de lupte politice interne şi să suferim toţi pentru că încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă”, a afirmat Cîţu.

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Vor sa vanda tot ce a mai ramas din tara nenorocitii astia. Foarte bine ca a fost blocata legea. Inca mai sunt si romani responsabili.
    Daca ar fi dupa Catu-Matu si ai lui, dupa ce ne-a bagat in datorii uriase, acum vinde tot ce mai este rentabil.