turism coronavirus
Sursa: trendshrb.ro

Ministerul Economiei a anunţat că s-a autosesizat după ce o agenţie de turism din Grecia şi-a suspendat activitatea, iar peste 1.300 de români au fost păgubiţi.

„Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) s-a autosesizat în cazul suspendării temporare a activităţii agenţiei de turism organizatoare Mouzenidis Travel Greece, care, prin întreruperea prestării serviciilor în perioada 18 iunie-31 iulie 2021, a păgubit 1.303 de români care urmau să îşi petreacă vacanţa în Grecia, cu o sumă totală de aproximativ 450.000 euro”, a transmis vineri ministerul.

Reprezentanţii instituţiei susţin că au luat legătura cu autorităţile din Grecia, în urma comunicării oficiale din data de 17 iunie, prin care agenţia anunţa decizia de suspendare temporară a activităţii.

„Dacă ipoteza este adevărată şi Mouzenidis Travel Greece şi-a declarat insolvenţa, românii păgubiţi ar putea beneficia de protecţie. Conform art. 17, alin. (1) din Directiva (UE) 2015/2302 a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, <statele membre se asigură că organizatorii stabiliţi pe teritoriul lor oferă garanţii privind rambursarea tuturor plăţilor efectuate de către sau pe seama călătorilor, în măsura în care serviciile relevante nu sunt furnizate ca urmare a insolvenţei organizatorului>”, se mai arată în comunicatul MEAT.

Ministerul face apel la agenţiile de turism intermediare din ţară, care au facilitat achiziţionarea vacanţelor, să acorde în continuare asistenţă clienţilor afectaţi şi „le mulţumim, pe această cale, pentru iniţiativa lor, ca răspuns la criză, de a plăti din efort propriu contravaloarea serviciilor către aceleaşi destinaţii ori altele, în conformitate cu opţiunea turiştilor, sau chiar de a returna banii”.

Reprezentanţii MEAT susţin că vor sprijini demersurile întreprinse pentru recuperarea sumelor achitate către agenţia de turism elenă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns