Ucraina atacată de separatiștii susținuți de Moscova. Un soldat si-a pierdut viata

582

Ucraina acuză separatiştii susţinuţi de Moscova că încalcă aproape zilnic acordul de încetare a focului încheiat în 2020. Armata ucraineană este în conflict cu separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea. Conflictul a luat până acum peste 13.000 de vieţi.

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că separatiştii din estul ţării i-au atacat trupele cu mortiere şi arme antitanc, ucigând un soldat. De asemenea, Ucraina acuză separatiştii susţinuţi de Moscova cî încalcă aproape zilnic acordul de încetare a focului încheiat în 2020, notează Le Figaro.

Armata ucraineană a declarat că atacul a început de la o locaţie aflată lângă centrul administrativ al separatiştilor din Doneţk şi a adăugat că trupele ucrainene au ripostat.

Armata ucraineană este în conflict cu separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea. După apariţia violenţelor la începutul acestui an, Rusia a adunat 100.000 de soldaţi la frontierele Ucrainei, punându-se problema unei escaladări semnificative a conflictului. La scurt timp, Moscova a anunţat retragerea acestor trupe. Moscova a susţinut întotdeauna că sprijinul său pentru regiunile separatiste a fost pur politic, în timp ce Kievul şi aliaţii săi occidentali denunţă trimiterea de trupe şi arme la Moscova.

Conflictul a luat până acum peste 13.000 de vieţi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.