cod galben 1

ANM a emis o informare de disconfort termic şi instabilitate atmosferică valabilă în toată ţara până pe 1 iulie. În zonele montane din 16 judeţe este cod galben de precipitaţii. Această informarea a intrat în vigoare de duminică, la ora 10.00, şi este valabilă până pe 1 iulie, la ora 21.00.

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul şi sudul teritoriului, apoi şi în celelalte regiuni. În zilele de marţi, miercuri şi joi, disconfortul termic va deveni accentuat, îndeosebi în regiunile vestice şi sudice, unde va fi caniculă.

În timpul după-amiezilor şi serilor, local în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25…40 l/mp.

De asemenea, este cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată duminică, în intervalul orar 12:00 – 22:00.

În intervalul menţionat, local în nordul Munteniei, al Olteniei, în sud-vestul Transilvaniei şi în zona de munte vorfi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, spre seară, şi în celelalte judeţe din Oltenia, Muntenia, inclusiv în Municipiul Bucureşti, precizează meteorologii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns