Concurs pentru iubitorii sportului ecvestru și prezentare de modă la Sibiu – Intrarea este liberă

1.530

Sfârșitul de săptămână aduce la Sibiu un eveniment inedit. Iubitorii sportului ecvestru sunt invitați să ia parte la concursul de anduranță, concurs organizat în cadrul campionatului Federației Ecvestră Română, și, la final, să privească o defilare a modelelor îmbrăcate în echipamente de călărie. Intrarea vizitatorilor este liberă.

Sibienii iubitori ai sportului ecvestru sunt invitați să ia parte la concursul de anduranță, etapa zonală din Campionatul Național de Anduranță, concurs organizat de Federația Ecvestră Română, în data de 3 iulie 2021, la Ferma Zorabia, situată pe drumul dintre Sibiu și Agnita. Accesul se face prin drumul județean DJ106.

La acest concurs, organizat de Asociația Clubul Sportiv Zorabia, participă oameni dedicați disciplinei, care au o legătură puternică, bazată pe încredere și respect, cu propriul cal. „Rasa arabă este cea mai veche și cea mai cunoscută rasă de cai din lume, având un rol foarte important în aproape toate evoluțiilor raselor cabaline, ducând la obținerea calului pursânge. Astăzi, aproape orice rasă modernă de cai are cel puțin un strămoș „arab”. Cea mai importantă utilizare a acestei populații de cai în sportul hipic o reprezintă cursele de galop și competițiile de anduranță. Este cunoscut ca rasă pursânge arab și se descurcă excelent pe teren, în natură, cât și în show-urile de cai. Se pretează bine atât la dresaj, obstacole și nu au concurenți în competițiile de anduranță (putând parcurge între 50 și 160 de kilometri în aceeași zi. De aceea, locurile fruntașe în competițiile de anduranță revin aproape întotdeauna călăreților de cai arabi. Dintre toate rasele nobile, calul arab este cel mai frumos, docil și energic, fiind ușor de recunoscut, atât ca aspect, cât și ca personalitate, înzestrat cu afecțiune și apropiere față de oameni”, spun organizatorii concursului.

La finalul concursului de anduranță, vizitatorii, care au intrare liberă, vor putea admira o prezentare de modă.

„Împreună cu Agenția de modelling Cleopatra Models (Școala de modelling Cleopatra Popescu), cea mai titrată agenție de modele din zonă, organizam o defilare a modelelor îmbrăcate în echipamente de călărie. Prin această prezentare a modelelor Cleopatra Models în echipamente de echitație, dorim să promovăm articolele de călărie într-un alt mod, având publicul țintă prezent”, mai spun organizatorii evenimentului.

Concursul și prezentarea de modă au loc sâmbătă, 3 iulie, la Domeniul Zorabia din Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi