foto broscuta fermecata dragos dumitru 15

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă ultimele spectacole și ateliere din această stagiune.

Încheiem această stagiune tumultuoasă cu trei titluri adaptate din literatura universală, dar și o serie exaltantă de ateliere de creație. Teatrul nu se va închide complet nici în această vară, căci pregătim o serie de evenimente speciale. Avem nevoie mai mult ca niciodată de povești care să schimbe lumea din jurul nostru, iar acesta e cadoul nostru pentru oraș.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile se spune pentru ultima dată în acest an, pe scena de la Gong. Spectacolul „Frumoasa și Bestia” în regia lui Bogdan Drăgulescu deschide cortina spre o lume magică, în care florile vorbesc cu glas de clopoțel și ne măsoară timpul și ritmul vieții noastre, mesele sunt vii și ne servesc cu fructe jucăușe, în care bufnițele sunt povestitori și servitorii castelului vorbesc fiecare în limba lui și totuși se înțeleg de minune. Adaptarea de la Sibiu este un spectacol muzical, ce se constituie printr-un limbaj improvizat pentru a dezvolta atenția și creativitatea celor mici. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și este recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani. Din distribuție fac parte actorii Monica Baldea, Mircea Corcoveanu, Daniela Dragomir, Hansel Andrei, Jenő Major, Gabriela Mitrea, Daniel Neagu, Páskuy Angela, Raluca Pavel și Anton Balint.

Greierele aproape faimos” este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine. Mihaela Grigoraș și Monica Baldea creează un univers magic în care cei mici vor descoperi că prietenia, solidaritatea, răbdarea și strădania înving întotdeauna aroganța, viclenia și mânia. Spectacolul de la Sibiu este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani și îi încurajează pe spectatori să cânte alături de personajele de pe scenă.

Broscuța fermecată” este un spectacol cu păpuși ce reconstituie spațiul fantastic al povestirilor prin jocul de lumină, umbre și fragmente de muzică clasică. Producția de la Sibiu este o adaptare fidelă după basmul „Prințul fermecat” al Fraților Grimm, cu păpuși de tip wayang şi Bi-Ba-Bo originale. Personajelor clasice din basm li se adaugă un pui de arici, care are rolul de narator, interacționând cu copiii din sală pentru a le explica povestea și relația dintre personaje.. Spectacolul poartă semnătura regizoarei Lilly Krauss-Kalmár, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Claudia Stühler și Adrian Prohaska. Spectacolul are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online, prin teatrulgong.ro, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare socială și siguranță sanitară. Prețul unui bilet la oricare spectacol este de 12 lei, tarif flexibil. Biletele pentru ateliere pot fi achiziționate la prețul unic de 14 lei și include toate materialele necesare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu