lucrari autostradaboita

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat joi licitație pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Amintim că în cursa pentru cel mai mare contract de autostradă din România s-au înscris 15 candidați, din care au fost selectați șase luna trecută.

Valoarea estimată a lucrărilor de supervizare este cuprinsă între 54,3 și 64,1 milioane de lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achziții Publice (SEAP).

Durata contractului este de 201 luni (peste 16 ani) și cuprinde: 18 luni supervizarea pentru etapa de proiectare, 59 luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor.

Finanțarea pentru supervizarea lucrărilor va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 august 2021.

Luna trecută, CNAIR a selectat șase candidați din 15 pentru a merge mai departe în cursa pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

În toamna anului trecut,  au fost depuse 15 candidaturi la licitația restrânsă privind proiectarea și construirea secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

CNAIR a publicat pe 23 septembrie anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei, acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract pus la bătaie de Transporturi.

  • Această secțiune conține:
  • 95 de poduri și pasaje
  • Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie

Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu