cerc de foc
www.mediafax.ro

Imagini unice cu un incendiu pe suprafaţa oceanului la vest de peninsula Yucatan din Mexic fac înconjurul lumii.

Incendiul a fost provocat de o scurgere de gaz la o conductă subacvatică ce aparţine companiei petroliere Pemex

Autorităţile locale nu au făcut încă declaraţii privind substanţa care a ars pe suprafa

Flăcări uriaşe au izbucnit din apă, formând un „ochi de foc”, relatează The Guardian. Incidentul a avut loc în apropierea platformei petroliere Pemex, vineri.
Cinci ore a durat stingerea incendiului, care a izbucnit o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important câmp al companiei Pemex.
Ku Maloob Zaap este situat la sud de Golful Mexic şi este, în prezent, cel mai mare producător de ţiţei al companiei Pemex, Pe scurt, producţia sa reprezintă peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic.
Turbomaşina instalaţiilor de producţie active aparţinând lui Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente”, se arată într-un raport al Pemex privind incidentul de vineri seara.  Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport.
Angel Carrizales, reprezentantul agenţiei naţioanel pentru Siguranţa petrolului din Mexic, declară, pe Twitter, că incidentul „nu a generat nicio deversare”. Acesta a omis însă să explice ce anume a  ars pe suprafaţa apei.
Pemex a declarat că va iniţia o serie de investigaţii privind cauza incendiului. Totodată, compania a închis supapele conductei care au diametrul de 30 de centimetri.
Nu este prima dată când Pemex are accidente industriale de acest fel.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.