ursi
Sursa: publika.md
  • Atacul ursului l-ar fi putut costa viaţa pe bărbatul din Tulgheş, judeţul Harghita, dacă fiul său nu ar fi tras cu puşca în aer pentru a speria animalul, spune ministrul Mediului, Tánczos Barna.
  • Ministrul Mediului a precizat, sâmbătă, că proiectul de act normativ pentru împuşcarea urşilor agresivi e gata.

Ministrul Tánczos Barna a spus că a discutat cu familia bărbatului atacat de urs în localitatea Tulgheş, din Harghita.

„Azi (sâmbătă – n.r.) s-a întâmplat o nouă tragedie. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metri de casa sa din localitatea Tulgheş, judeţul Harghita. Am contactat familia bărbatului şi mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viaţa pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-şi lua puşca, şi nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic. Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgenţă s-a deplasat la faţa locului, cerând ulterior intervenţia unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgenţă”, a spus ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizaţi într-o stare critică în urma unor atacuri ale urşilor.

„Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenţia imediată. Proiectul de act normativ este gata şi intră luni pe circuitul de avizare interministerială. Sunt convins că viaţa umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice şi că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii”, a mai spus ministrul.

Un bărbat de 53 de ani a fost atacat de un urs în localitatea Tulgheş, din judeţul Harghita, a anunţat, sâmbătă, ISU Harghita. Acesta a suferit răni la nivelul feţei, mâinii drepte şi piciorului stâng.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu