bauturile verii 2021. care este cel mai baut cocktail de pe plaja?
www.standard.co.uk

Băutura care i-a fermecat pe turiști anul acesta este un cocktail „Made in Beirut”. Cocktailul este alcătuit din anason, cimbrişor, lime sour şi piper roz. În sezonul estival, clienţii caută băuturi cât mai fresh cu note florale.

Stilul Mediteranean a făcut furori în arhitectură, gastronomie şi mai nou în cocktailuri. Barmanii, aceşti arhitecţi ai gustului, descriu băutura anului 2021.
„Este una dintre reţetele casei,  se numaşte Made în Beirut. La bază are muşeţel, cimbrişor, lămâie şi voie bună”, spune Alex, barman. El este autorul acestei experienţe şi povesteşte că reţeta este una de casă şi a venit din dornţa de a înlocui băuturile lipsite de personalitate. Mai mult, ele diferă şi se poate spune că sunt făcute pe comandă. Asta pentru că fiecare client care ajunge în faţa lui Alex are un cocktail pregătit strict după preferinţele sale.
După o perioadă mai grea şi plină de incertitudini, oamenii în sfârşit au ieşit la bar să se relaxeze şi să se bucure de mai mult timp de calitate alături de cei dragi. Este şi cazul Dianei, care nici nu mai ştie de când nu a mai fost la un beach bar, mai ales de când cu pandemia. Acum are zâmbetul până la urechi şi savurează, evident, un cocktail. Asta pentru că ea ştia că la Năvodari sunt unii dintre cei mai inspiraţi barmani.
„Mă bucur foarte tare că am reuşit să revenim încet, încet, la normal. E o locaţie pe care o ştiu de super mulţi ani, revin în fiecare vară şi mă bucur de o atmosferă plăcută, linişte, voie bună şi cocktailuri savuroase. Am stat şi aseră până la 2”, spune Andreea, clientă.
Alexandru este şi el de-al casei. De când s-a redeschis plaja, tot frecventează această zonă. Aici îi place mai ales profesionalismul barmanilor. Asta pentru că fiecare dintre aceştia, înainte de a prepara o băutură, se interesează atât de preferinţele clienţilor cât şi de alergenii lor: „Prima intrebare este pe ce bază, dacă sunt alergic la anumite plante, condimente, iar apoi cum prefer, dacă mai dulce, mai acru, mai sec, mai aromat, mai fructat. Asta contează foarte mult”.

Ultima oră

Comentariul meu