un vapor istraelian de tip cargo a fost atacat în oceanul indian
www.deschide.md

Un vapor de tip cargo deţinut de Israel a fost atacat sâmbătă în Oceanul Indian. Incidentul nu s-a soldat cu răniţi, a relatat publicaţia Haaretz, citând surse israeliene de securitate. Israelul ar pune pe seama Iranului acest atac. 

Potrivit platformei de informaţii Marine Traffic, nava CSAV Tyndall, care călătorea sub pavilion liberian, s-a oprit în largul coastei Emiratelor Arabe Unite (EAU). Se pare că se îndrepta dinspre Arabia Saudită spre EAU.

Incidente similare au mai avut loc în lunile februarie şi aprilie, când nave deţinute de Israel au fost atacate în Golful Oman.

Pentru toate aceste atacuri, Israelul dă vina pe regimul de la Teheran, transmite dpa, citat de Agerpres. În aprilie, un cargo iranian a fost, de asemenea, uşor afectat de o explozie în Marea Roşie. La acea vreme, publicaţia New York Times a scris că Israelul s-ar fi aflat în spatele atacului.

Tot în aprilie, Teheranul a acuzat Israelul că s-ar fi aflat la originea unui atac asupra unui sit nuclear iranian.

Iranul şi Israelul sunt duşmani declaraţi. Israelul a stabilit însă legături diplomatice cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain anul trecut.

Ultima oră

Comentariul meu