Andrei Muraru, noul ambasador al României în Statele Unite

414

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Andrei Muraru în funcția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Muraru, fost consilier prezidențial, îl va înlocui pe George Maior la Washington.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 7 iulie 2021, următoarele decrete:
• Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a domnului Dan-Andrei Muraru.
• Decret privind acreditarea domnului Dan-Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington”, a anunțat Administrația Prezidențială, miercuri.

Andrei Muraru îl va înlocui pe George Maior, care va pleca la post la ambasada României din Iordania. Până acum, Muraru a fost consilier prezidențial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă. El a ocupat această funcție din 2014, de la începutul primului mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Muraru a declarat, anterior, că printre prioritățile mandatului său se vor număra sporirea investițiilor americane în România și creșterea prezenței militare americane. El s-a declarat încrezător că până la sfârșitul mandatului președintelui Iohannis (în 2024 – n.r.), românii vor putea călători în Statele Unite fără a avea nevoie de viză.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.