Odată cu scăderea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, românii s-au relaxat în ceea ce privește vaccinarea. La fel și sibienii, care vin în număr tot mai mic la centrele de vaccinare. Din această cauză activitatea centrului de la Redal a fost deja suspendată, iar ”soarta” celorlalte 10 din tot județul va fi hotărâtă zilele următoare.
Direcția de Sănătate Publică Sibiu va face o analiză zilele următoare și se va lua o decizie în ceea ce privește funcționarea centrelor de vaccinare din județ. ”După analiză vom vedea dacă de luni vor mai funcționa toate sau dacă va fi cazul să închidem din ele. Oricum, centrele mobile merg în zona rurală, oamenii se vaccinează, pe partea asta e cât de cât deschidere. Dar, este adevărat, interesul sibienilor pentru vaccinare a scăzut î ultima perioasă”, spune Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.
De exemplu, marți, la Centrul din Agnita, unde acum câteva luni se făceau programări cu săptămâni înainte, nu s-a vaccinat nimeni. La centrul de la Spitalul de Psihiatrie s-au vaccinat 5 persoane. Cele mai multe au primit serul al centrul drive-through din parcarea Teatrului- 116.
De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 238.829 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 124.548 persoane cu prima doză de vaccin și 114.281 persoane cu cea de-a doua doză.
Pericolul nu a trecut
Dar, scăderea numărului de infectări zilnice cu coronavirus nu înseamnă că pandemia a trecut. Din contră, specialiștii spun că în toamnă va urma un nou val provocat de tulpina indiană Delta. ”Relaxarea măsurilor anti covid care acum ne permit să savurăm vara se datorează scăderii numărului de infectări datorită vaccinării populației. Dar, asta nu înseamnă că am depășit pandemia. Varianta Delta se transmite din ce în ce mai mult, este mult mai contagioasă, și pentru a preveni îmbolnăvirea în masă și din nou suprasolicitarea spitalelor este necesar ca populația să se vaccineze. Studiile arată că cele patru vaccinuri autorizate sunt eficiente împotriva noilor tulpini, deci avem toate motivele să ne vaccinăm și să nu mai permitem să ne întoarcem la situația dramatică din toamnă”, spune Daniel Chelcea.
Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News
Buna seara! Ar trebui sa se spuna ca centrul Redal Expo a fost inchis fara ca cei programati sa fie anuntati. Astazi trebuia sa fac rapelul, am primit mesajul automat de confirmare a programarii, dar nu era nimeni acolo, centru fiind inchis fizic din 1 iulie. La fata locului, nici un numar de telefon de contact. CENTRUL REDAL INCA APARE ACTIV IN RETEA, asadar teapa vor lua multi. Nici un centru de vaccinare nu are un numar de telefon de contact, cei de la platforma covid nu pot sa imi confirme care centru mai opereaza sau nu, de asemenea, nu pot nici sa anunte mai departe ca centrul nu mai exista. Am rapel cu Astra Zeneca, iar teoretic cel mai aproape centru este in Alba Iulia, asta daca mai este deschis sau mai administreaza Astra. Eu trebuie sa plec in concediu in 25 iulie, deci aveam nevoie sa-mi fac rapelul conform programarii. NICI UN FEL DE ASISTENTA DIN PARTEA CELOR CARE AR TREBUI SA SE OCUPE. MULTUMESC ARAFAT / DSP SI CELOR CARE HAMAIE CA PERICOLUL NU A TRECUT. JENANT!