consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de arhivare electronică/digitală și arhivare fizică a documentelor, precum și a altor activități conexe acestora.

Potriivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, companiile investigate sunt: Enterprise Software Development S.R.L., All Businesses Management S.R.L. și Cityplan Studio S.R.L.

„Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă practică anticoncurenţială a acestor companii în contextul participării la procedurile de achiziţie publică având ca obiect achiziționarea de <Servicii de arhivare electronică și fizică a documentelor din arhiva proprie a acestor instituții> la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi anumite Oficii de Cadastru și Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa”, se arată în comunicat.

De asemenea, Consiliul Concurenței analizează și o posibilă încălcare a Legii concurenţei de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi de către anumite Oficii de Cadastru și Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa, „în contextul organizării procedurilor de achiziție publică pentru servicii de arhivare electronică/digitală și arhivare fizică a documentelor, inclusiv prin
conversia anumitor documente într-o bază de date textuală și arhivă digitală, precum și a altor activități conexe acestora, cel puțin începând cu anul 2018”.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii la sediile şi punctele de lucru ale unor companii care activează pe această piaţă, inspecții care reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti.

Conform comunicatului, în situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns