autostrada sibiu boita 2
Sursa: Facebook/Ioan Adrian Gica

Licitația pentru proiectarea și construirea Autostrăzii Sibiu – Făgăraș va fi lansată în trimestrul III al acestui an, adică până la finele lunii septembrie, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Amintim că acest tronson de autostradă se află de șase ani în faza revizuirii studiului de fezabilitate.

„Având în vedere termenele contractuale, data estimată pentru lansarea procedurii de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări este trimestrul III 2021”, se arată în răspunsul ministrului la o întrebare a deputatului USR Tudor Vlad Benga.

În declarații recente referitoare la acest tronson de autostradă, Drulă preciza că ultima etapă rămasă era obţinerea acordului de mediu cu ţintă luna iulie, urmând ca în august să fie scoasă la licitaţie proiectarea şi execuţia.

Și pe site-ul Companiei de Drumuri scrie în cazul Autostrăzii Sibiu – Făgăraș: „contract revizuire studiu de fezabilitate în derulare – studiul de fezabilitate a fost avizat in cadrul CTE, procedura de mediu in derulare”. De asemenea, și aici este menționat trimestrul III ca interval estimat pentru finalizarea proiectării aferente studiului de fezabilitate, inclusiv obținerea acordului de mediu, transmite economica.net.

Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate a fost semnat cu Consitrans pentru suma de 16,31 de milioane de lei, fără TVA, iar ordinul de începere s-a dat în mai 2015.

În lungime de 68 de kilometri, tronsonul Sibiu – Făgăraș va face parte din Autostrada Sibiu – Brașov,cerută de companii precum Continental, unul dintre cei mari angajatori privați din România.

Comentariul meu

Lasă un răspuns