Conacul Apafi, din Mălâncrav, readus la viaţă – A fost transformat în unitate de cazare

807

Compania Experience Transylvania, controlată de Fundaţia Mihai Eminescu Trust, administrează conacul Apafi, o unitate de cazare dintr-un sat din judeţul Sibiu care are o capacitate cinci camere cu un total de nouă locuri.

Fundaţia Mihai Eminescu Trust (MET), activă în domeniul restaurării clădirilor de patrimoniu, a reînviat o clădire veche de 100 de ani din satul Mălâncrav, judeţul Sibiu, pe care a transformat-o într-o unitate de cazare  după o investiţie de 900.000 de euro, scrie zf.ro.

„Experience Transylvania este o parte din fundaţia MET şi este, de fapt, o reţea de case de patrimoniu din zonă, în care se poate sta. Experience Transylvania se ocupă de partea de turism autentic: ne asigurăm că astfel de clădiri, aşa cum este conacul Apafi, sunt întreţinute, rămân în stare bună şi sunt folosite responsabil. Pe lângă conacul Apafi, mai administrăm alte 20 de case de oaspeţi, sunt case tradiţionale săseşti sau maramureşene care, de asemenea, se pot închiria. În multe dintre ele, experienţa cred că seamănă cu o noapte petrecută la Muzeul Satului. Am reuşit să le păstrăm aşa cum erau acum 100-200 de ani, se poate locui în ele şi oferă o experienţă de turism un pic mai specială, nu sunt doar o cazare”, spun reprezentanţii Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.