aglomeratie transfagarasan

Inspectorii din cadrul Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Alba și Sibiu au aplicat marți nouă amenzi firmelor din zona turistică Transfăgărășan-Bâlea Lac. O jumătate de tonă de produse alimentare a fost restrasă de la vânzare.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), inspectorii supraveghează în această perioadă nu doar litoralul, ci și diverse zone de munte, cu mare aflux de turiști.

Astfel, echipe mixte ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Alba și Sibiu, au făcut marți controale în zona Transfăgărășan-Bâlea Lac.

Comisarii au aplicat 9 amenzi contravenționale, în valoare de 49.000 lei, și 2 avertismente, oprind definitiv de la vânzare peste jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei.

Printre abaterile constatate s-au numărat vânzarea sau utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare expirate, utilizarea de aparate de măsură neverificate și neomologate, nerespectarea condițiilor de depozitare, expunerea la vânzare a produselor alimentare la temperaturi de peste 30 de grade, prepararea unor produse alimentare în condiții improprii, comercializarea a diverse băuturi neconforme sau condiții neconforme de primire turistică și servicii de cazare deficitare.

Campania de verificări începută în această zonă continuă și în zilele următoare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns