”Bătaie” pe locurile din creșele de la Sibiu – Cererea de șase ori mai mare decât oferta

880

Problema locurilor din creșele din Sibiu nu este nouă. De ani și ani sute de copilași nu și-au găsit un loc în instituțiile de acest fel. Anul acest se va întâmpla la fel, când părinții a aproape 1000 de copii vor fi nevoiți să găsească o alternativă. Numărul cererilor depuse îl depășește de aproape 6 ori pe cel al locurilor libere. Mai exact, pentru fiecare loc liber din cele 8 creșe din Sibiu au fost depuse 5,80 cereri.

În municipiul Sibiu, în acest moment, sunt 8 creșe de stat, cu o capacitate totală de 391 de locuri. după reînscrierea copiilor care au frecventat creșa dar nu au încă vârsta pentru a merge la grădiniță, au rămas disponibile 201 locuri. Pentru acestea s-au depus 1166 de cereri de înscriere. Asta înseamnă că pentru fiecare loc ”concurența” este de 5,80 ”candidați”.

Evident că după alocarea locurilor 965 de copii vor rămâne pe dinafară. Afișarea rezultatelor de selecție se va face în data de 15 iulie, iar în 16 iulie părinții vor putea depune contestații, urmând ca în 19 iulie să se afișeze rezultatele finale.

Criteriile de departajare pentru selecția dosarelor sunt aceleași la fiecare creșă: dacă copilul este orfan de unul sau ambii părinți, dacă copilul mai are frați sau surori înscriși la aceeași creșă și dacă ambii părinți lucrează.

Informații pe site-ul Primăriei

Ca o noutate, pe site-ul Primăriei Sibiu a fost creată o secțiune specială cu informații despre fiecare creșă în parte. Secțiunea a fost adăugată la cererea consilierului local din partea USR Plus, Diana Mureșan. Se ajunge aici de pe pagina principală a primăriei sibiu.ro-orasul sibiu- educatie- crese.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)