politisti corupti mita

Magistrații au luat o nouă decizie în privința celor opt agenți cercetați în dosarul „Mita de la Rutieră”. După o lună în arest la domiciliu, aceștia au primit o măsură preventivă mai ușoară. Cu toții rămân sub control judiciar.

Toți cei opt agenți de poliție, arestați preventiv pentru 30 de zile în urmă cu două luni și plasați mai apoi în arest la domiciliu, au fost puși în libertate. Magistrații au decis, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, schimbarea măsurii preventive și plasarea sub control judiciar a inculpaților.

Potrivit soluției pe scurt publicată pe portalul instanțelor de judecată, C.M.G., P.D., B.I.D., P.S.I., V.A., O.H.V., V.E., T.N. au fost puși sunt control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. (…) dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri, a fiecăruia dintre inculpații: C.M.G., P.D., B.I.D., P.S.I., V.A., O.H.V., V.E., T.N.. Dispune punerea în libertate a fiecăruia dintre inculpații C.M.G., P.D., B.I.D., P.S.I., V.A., O.H.V., V.E., T.N. la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu sunt arestați preventiv sau arestați la domiciliu în altă cauză”, se arată în soluție.

În perioada în care se află sub control judiciar, fiecare dintre inculpații C.M.G., P.D., B.I.D., P.S.I., V.A., O.H.V., V.E., T.N. trebuie să respecte următoarele obligații:

  • să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;
  • să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată în fața căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;
  • să se prezinte la IPJ Sibiu – Serviciul Investigații Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare – Poliția Rășinari (inculpatul C.M.G.), Poliția Orlat (inculpatul P.D.), Poliția Sibiu (inculpații B.I.D., V.A., O.H.V.), Poliția Șelimbăr (inculpatul P.S.I.), Poliția Miercurea Sibiului (inculpatul V.E.), Poliția Săliște (inculpatul T.N.), desemnate cu supravegherea acestora, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori fiecare dintre inculpați este chemat.

Totodată, inculpații nu au voie să ia legătura unul cu celălalt pe absolut nicio cale, nu au voie să depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar competent și nu au voie să se întoarcă la serviciu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu