trei achiziţii de marcă realizate de csu sibiu

BC CSU Sibiu a anunţat achiziţia a trei noi jucători importnaţi: Rareș Ardelean, component al lotului naţional U20, dar şi stranierii Justas Tamulis şi Monyea Pratt, jucători care s-au întors la Sibiu după experienţe la alte echipe din Campionatul României

Rareș Ardelean, jucătorul de 20 de ani, originar din Satu Mare, va juca pentru BC CSU Sibiu în sezonul următor. Acesta a semnat o înțelegere pentru un sezon cu BC CSU Sibiu.

Component al lotului național U20, pivotul născut în 20 martie 2001 și care măsoară 2,07m, este unul dintre baschetbaliștii români de perspectivă și cu mult potențial. Acesta se va alătura lotului pregătit de Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc, în stagiunea 2020/2021, după un sezon petrecut la CSM Galați, și alte două anterioare la CSM Sighetul Marmației.

”Această mutare este o oportunitate foarte mare pentru mine. Sunt mândru că pot să fac parte din această echipă și sunt convins că voi acumula experiență și voi evolua mult ca jucător. Abia aștept să începem sezonul și să avem suporterii lângă noi”, a spus Rareș Ardelean.

”Rareș este un jucător tânăr, cu experiență, chiar dacă mică, încă, în liga națională, ea exista și mă aștept să reușească să fure cât mai multe minute titularilor de pe pozițiile mari. Minutele în jocurile oficiale se câștigă în antrenamente consistente în care concetrarea, ambiția și dorința lui trebuie să fie 100%, fără excepție”, a declarat antrenorul principal al BC CSU Sibiu, Dan Fleșeriu.

Pivotul de 20 de ani a evoluat în sezonul precendent în 15 meciuri oficiale pentru CSM Galați și a avut evoluții promițătoare. Momentan acesta se află în stagiu de pregătire la Târgoviște, împreună cu lotul naționalei României Under 20, urmând a pleca în data de 18 iulie spre Sopron (Ungaria),  unde România va evolua în cadrul Grupei D a FIBA U20 European Challengers 2021, alături de Elveția, Luxemburg și Macedonia de Nord.

Rareș Ardelean nu este singura achiziţie a sibienilor. BC CSU Sibiu și-a acontat serviciile lui Justas Tamulis pentru sezonul 2021/2022. Sportivul lituanian revine la Sibiu, după ce a mai evoluat în maioul galben-albastru și în sezonul 2018/2019. Acesta a avut evoluții solide în sezonul petrecut sub comanda lui Dan Fleșeriu, fiind printre artizanii câștigării Cupei României 2019.

Născut în 12 iulie 1994, baschetbalistul de 27 de ani și care măsoară 1.96m, s-a remarcat, în sezonul 2018/2019, când a mai jucat pentru BC CSU Sibiu, ca fiind unul dintre cei mai buni marcatori din angrenajul echipei.

”Mă bucur să revin acasă! Sper să avem ocazia de a ne revedea cu toții în sală și să reușim lucruri mărețe din nou! Ne revedem în curând!”, a spus Justas Tamulis.

”Justas este un jucător care a dovedit deja ce poate să facă pentru echipa noastră, pe care l-am dorit și în alte sezoane și de la care mă aștept să revină la jocul și forma pe care le-a arătat în sezonul petrecut la noi. Îi urăm și lui, astăzi, ”La mulți ani!”, multă sănătate și energie”, a spus Dan Fleșeriu.

După sezonul petrecut la Sibiu, Justas a jucat pentru echipa din Pitești, după care a evoluat în Lituania. Sezonul recent încheiat a însemnat revenirea la echipa din localitatea sa natală, Nevezis Kedainiai, care a terminat pe locul 10 sezonul în liga lituaniană. El a bifat 29 de meciuri, sezonul trecut, în care a evoluat în medie 19 minute, reușind să marcheze, în medie, 5,2p.

A treia achiziţie este Monyea Pratt. Unul dintre jucătorii cu evoluții extrem de constante în Liga Națională, revine la BC CSU Sibiu, după două sezoane petrecute la Craiova. Sportivul de 36 de ani a evoluat în tricoul galben-albastru și în sezoanele 2017/2018 și 2018/2019, atunci când echipa noastră a parcurs un sezon extrem de bun, încheiat ca vicecampioană și câștigătoare a trofeului Cupei României, fiind desemnat MVP al ambelor meciuri.

După patru sezoane în România, dintre care două petrecute la Sibiu și alte două la Craiova, jucătorul american revine la echipa noastră și a semnat un angajament valabil pentru sezonul 2021/2022. Pratt este unul dintre jucătorii constanți ai ligii naționale, având contribuții extrem de bune în jocul echipei.

”În primul rând vreau să mulțumesc conducerii și antrenorului pentru mi-au oferit o nouă ocazie să revin la Sibiu. Sunt încântat și aștept cu nerăbdare să lucrăm, din nou, împreună. ”, a declarat Monyea Pratt.

”Mă bucură revenirea lui Mo în echipa noastră și sunt convins că va face tot ce depinde de el să crească la maxim potențialul nivelului de joc al coechipierilor săi. Îi urăm astăzi ”LA MULTI ANI”, să fie sănătos și plin de energie!”, a spus Dan Fleșeriu.

În sezonul recent încheiat, Monyea Pratt a evoluat în 27 de meciuri, pentru o medie de peste 32 de minute, reușind  medii statistice de 7,3 recuperări, 5,4 assist-uri și 11,4 puncte, pentru un indice al eficienței de 15,9. Născut pe 11 iulie 1985, Monyea Pratt măsoară 1,96m iar înaintea sezoanelor petrecute în România a acumulat experiență la echipe din Finlanda, Franța și Germania.

Ultima oră

Comentariul meu