asasinarea președintelui jovenel moise din haiti a fost plănuită

Asasinarea președintelui haitian, Jovenel Moise a fost plănuită, afirmat şeful poliţiei din Haiti miercuri seară, relatează AFP. 

Într-o fotografie devenită virală pe reţelele de socializare în Haiti, pot fi văzuţi doi suspecţi deja reţinuţi de poliţia haitiană şi fostul senator Joel John Joseph, dat în căutare, participând împreună la o reuniune.

Potrivit directorului general al poliţiei naţionale, Léon Charles, persoanele fotografiate planificau asasinarea preşedintelui Jovenel Moise în Republica Dominicană.

„Ei s-au adunat într-un hotel din Santo Domingo. În jurul mesei se află autorii intelectuali, un grup tehnic de recrutare şi un grup de finanţare”, a declarat Léon Charles presei.

„Unii din fotografie au fost deja reţinuţi. Este cazul dr. Christian Emmanuel Sanon şi a lui James Solages. Cel din urmă a asigurat coordonarea cu firma de securitate venezueleană CTU, cu sediul la Miami”, a adăugat el.

„Responsabilul firmei, Antonio Emmanuel Intriago Valera, se află în fotografie. El a intrat de mai multe ori în Haiti pentru a plănui asasinatul. Se află în fotografie şi responsabilul companiei Worldwide Capital Lending Group, Walter Veintemilla. Suntem pe cale să cercetăm această companie care ar fi adunat fonduri pentru a finanţa executarea actului criminal”, a mai explicat Léon Charles.

„A existat un grup de patru mercenari care erau deja prezenţi în ţară. Ceilalţi au intrat pe 6 iunie. Ei au trecut prin Republica Dominicană. Am urmărit cartea de credit care a fost utilizată pentru a cumpăra biletele de avion”, a spus şeful poliţiei.

Până acum, trei columbieni au fost ucişi şi alţi 18 au fost reţinuţi de poliţie.

„Sunt foşti militari ai forţelor speciale din Columbia. Sunt experţi, criminali. Este vorba despre o operaţiune bine planificată”, a mai spus şeful poliţiei.

El a afirmat, de asemenea, că patru responsabili de securitatea preşedintelui asasinat au fost plasaţi în izolare şi 24 de agenţi sunt afectaţi de alte măsuri.

Ultima oră

Comentariul meu