bătrânul care și-a ucis soția la mediaș după 50 de ani de relație - a lovit-o cu ranga în cap și i-a tăiat beregata
FOTO arhivă

Cincizeci de ani de relație s-au încheiat într-o baltă de sânge la Mediaș. La începutul lunii februarie a acestui an, o crimă teribilă îngrozea comunitatea sibiană. Un bărbat și-a lovit soția cu o rangă în cap după care i-a tăiat beregata cu un cuțit. Tot s-a întâmplat în toiul nopții, criminalul mărturisind ulterior că a fost „turbat de nervi” din cauza femeii cu care a împărțit atâția ani casa.

Femeia avea 90 de ani, iar bărbatul are 88. În noaptea de 8 spre 9 februarie, într-o locuință din Mediaș, o faptă macabră avea loc. Ioan Roșian, individul care și-a omorât soția, a mărturisit tot ceea ce s-a întâmplat în acea noapte, iar spusele sale se regăsesc în rechizitoriu.

CITEȘTE ȘI: Crimă oribilă la Mediaș – Bătrânică înjunghiată de soț – Se certau pe avere 

În data de 9 iulie bărbatul a fost condamnat de magistrații Tribunalului Sibiu, la 9 ani de închisoare pentru omor, scrie alba24. În urma sentinței bărbatul a făcut apel, iar dosarul se va judeca pe rolul Curții de Apel din Alba Iulia. Odată cu apelul declarat ,motivarea instanței din Sibiu a fost făcută publică.

Cum s-a ajuns la crimă – Certuri pe casă

Din motivarea instanței reiese că în ultimul timp, între cei doi bătrâni existau certuri legate de împărțirea casei.

În fața instanței bărbatul a declarat că femeia în ultimii 20 de ani de viață a fost bolnavă, iar el a îngrijit-o zilnic. În noaptea de 8 spre 9 februarie, bărbatul s-a trezit în jurul orei 03.00, pentru a o ajuta pe femeie să se schimbe.

Atunci, pe fondul unor discuții discuții aprinse bărbatul s-a enervat că soția era nervoasă și înjura. În acel moment, într-un acces de furie Ioan a pus mâna pe o rangă și a lovit-o pe femeie de 3-4 ori în zona capului. Apoi a pus mâna pe un cuțit și i-a tăiat beregata, se arată în motivarea Tribunalului Sibiu.

După crima comisă bărbatul a fost reținut de oamenii legii și arestat preventiv.

Individul a mărturisit totul – „Turbat de nervi”, nu mai știe ce a făcut după crimă

Pe durata urmăririi penale, bărbatul a adoptat o atitudine sinceră și a susținut că regretă fapta, ”dar că nu își mai amintește ce a făcut după asta întrucât era ”turbat de nervi”. Totodată și- exprimat regretul pentru acțiunea de suprimarea a vieții consoartei sale în condițiile in care a conviețuit cu acesta peste 50 de ani din care 20 de ani aceasta a fost bolnavă și s-a îngrijit de ea”, se arată în motivarea instanței.

Dacă sentința Tribunalului Sibiu, bărbatul în vârstă de 88 de ani își va petrece următorii 9 ani în penitenciar. Decizia finală va aparține magistraților Curții de Apel Alba Iulia.

Sursa: alba24

Ultima oră

Comentariul meu