Bătrânul care și-a ucis soția la Mediaș după 50 de ani de relație – A lovit-o cu ranga în cap și i-a tăiat beregata

71.453

Cincizeci de ani de relație s-au încheiat într-o baltă de sânge la Mediaș. La începutul lunii februarie a acestui an, o crimă teribilă îngrozea comunitatea sibiană. Un bărbat și-a lovit soția cu o rangă în cap după care i-a tăiat beregata cu un cuțit. Tot s-a întâmplat în toiul nopții, criminalul mărturisind ulterior că a fost „turbat de nervi” din cauza femeii cu care a împărțit atâția ani casa.

Femeia avea 90 de ani, iar bărbatul are 88. În noaptea de 8 spre 9 februarie, într-o locuință din Mediaș, o faptă macabră avea loc. Ioan Roșian, individul care și-a omorât soția, a mărturisit tot ceea ce s-a întâmplat în acea noapte, iar spusele sale se regăsesc în rechizitoriu.

CITEȘTE ȘI: Crimă oribilă la Mediaș – Bătrânică înjunghiată de soț – Se certau pe avere 

În data de 9 iulie bărbatul a fost condamnat de magistrații Tribunalului Sibiu, la 9 ani de închisoare pentru omor, scrie alba24. În urma sentinței bărbatul a făcut apel, iar dosarul se va judeca pe rolul Curții de Apel din Alba Iulia. Odată cu apelul declarat ,motivarea instanței din Sibiu a fost făcută publică.

Cum s-a ajuns la crimă – Certuri pe casă

Din motivarea instanței reiese că în ultimul timp, între cei doi bătrâni existau certuri legate de împărțirea casei.

În fața instanței bărbatul a declarat că femeia în ultimii 20 de ani de viață a fost bolnavă, iar el a îngrijit-o zilnic. În noaptea de 8 spre 9 februarie, bărbatul s-a trezit în jurul orei 03.00, pentru a o ajuta pe femeie să se schimbe.

Atunci, pe fondul unor discuții discuții aprinse bărbatul s-a enervat că soția era nervoasă și înjura. În acel moment, într-un acces de furie Ioan a pus mâna pe o rangă și a lovit-o pe femeie de 3-4 ori în zona capului. Apoi a pus mâna pe un cuțit și i-a tăiat beregata, se arată în motivarea Tribunalului Sibiu.

După crima comisă bărbatul a fost reținut de oamenii legii și arestat preventiv.

Individul a mărturisit totul – „Turbat de nervi”, nu mai știe ce a făcut după crimă

Pe durata urmăririi penale, bărbatul a adoptat o atitudine sinceră și a susținut că regretă fapta, ”dar că nu își mai amintește ce a făcut după asta întrucât era ”turbat de nervi”. Totodată și- exprimat regretul pentru acțiunea de suprimarea a vieții consoartei sale în condițiile in care a conviețuit cu acesta peste 50 de ani din care 20 de ani aceasta a fost bolnavă și s-a îngrijit de ea”, se arată în motivarea instanței.

Dacă sentința Tribunalului Sibiu, bărbatul în vârstă de 88 de ani își va petrece următorii 9 ani în penitenciar. Decizia finală va aparține magistraților Curții de Apel Alba Iulia.

Sursa: alba24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.