cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru sibiu

Un Cod Galben de  instabilitate atmosferică temporar accentuată care vizează şi judeţul Sibiu a fost emis astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie. Acesta este valabil în intervalul 15 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 23:00. Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, local Transilvania și vestul Olteniei

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul zonei montane.

Totodată a fost emis şi un Cod portocaliu pentru partea de vest a ţării şi este valabil între 15 iulie, ora 16:00 – 16 iulie, ora 06:00.

În județele Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Hunedoara, Caraș-Severin, precum și în zona montană a județului Alba vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

Ultima oră

Comentariul meu