FRF modifică protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor

235

Federaţia Română de Fotbal (FRF) modifică protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor, în conformitate cu noile reglementări intrate în vigoare prin Hotărârea Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Modificarea principală se referă la persoanele care au trecut prin boală. Perioada de excepţie pentru testare s-a mărit de la 90 la 180 de zile. Această prevedere se aplică tuturor celor prezenţi pe stadion, echipe, organizatori, jurnalişti şi spectatori. Aceeaşi prevedere se aplică şi la futsal, dar şi la alte competiţii sportive.

Astfel, participarea la meciurile de fotbal este permisă doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului și Sportului și al ministrului Sănătății.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi