Naționala Germaniei a ieșit de pe teren din cauza unor insulte rasiste

530

Echipa olimpică de fotbal a Germaniei a părăsit terenul sâmbătă. Meciul se disputa cu selecționata statului Honduras, după ce un jucător a fost ţinta insultelor rasiste proferate de către un adversar.  

Federaţia germană de fotbal (DFB) a indicat pe Twitter că un jucător al echipei Hondurasului i-a adresat insulte rasiste fundaşului Jordan Torunarigha în timpul meciului disputat sâmbătă în oraşul japonez Wakayama, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Naţionala Germaniei a părăsit terenul când scorul era 1-1. Ultima partidă de pregătire pentru formaţia antrenată de Stefan Kuntz a avut loc cu porţile închise.

Echipa Hondurasului este una din adversarele României în Grupa B a turneului olimpic.

„Dacă unul dintre jucătorii noştri primeşte insulte rasiste, nu este o opţiune să continuăm jocul”, a declarat Kuntz.

Clubul lui Torunarigha, Hertha Berlin, a reacţionat pe Twitter: „Aceasta este singura decizie corectă!”

Torunarigha a fost victima insultelor şi în februarie 2020, într-un meci din Cupa Germaniei împotriva lui Schalke, club ce a fost amendat de DFB cu 50.000 euro după ce suporterii săi din tribune au imitat strigătele de maimuţă.

Selecţionata Germaniei a ajuns în Japonia cu doar 15 jucători de câmp şi trei portari, după ce mai mulţi fotbalişti şi-au anulat participarea. O echipă de fotbal poate avea 22 de jucători la JO.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi