Captură de droguri record. Au fost găsite peste 4 tone de cocaină

8.721

Oamenii legii au oprit un transport ilegat în Costa Rica. Tonele de cocaină şi marijuana erau transportate într-un container încărcat cu produse din ceramică, ce venea din Columbia.

Captură de proporţii pe anul 2021, în Costa Rica. Sunt circa 4 tone de cocaină şi marijuana, spun autorităţile, care spun că au întărit controalele în ţările de tranzit, conform Reuters. Totuşi, traficanţii găsesc noi metode de a transporta „marfa”. Tonele de droguri au fost găsite pe o navă comercială, ascunse în produse ceramice.
Captura a fost „ajutată” de Serviciul de informaţii şi securitate naţională, care a trimis o alertă privind o navă „contaminată”, adică un transport care poate conţine droguri.
În prima zi de percheziţii, 173 de pachete au fost găsite la bordul navei, ascunse în plăcile de ceramică, însă, la finalul „inspecţiei”, duminică seara, poliţiştii au găsit nu mai puţin de 4.329 de pachete cu drogui, de circa un kilogram fiecare.
Cea mai mare captură din Costa Rica a fost în 2020, când poliţiştii au oprit un transport de 57 de tone de cocaină şi 14,5 tone de marijuana.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi