Hidratarea pe timp de caniculă – Ce lichide și alimente sunt perfecte în această perioadă

694

Căldura înăbușitoare va mai rămâne pe la noi câteva zile, așa că în continuare este necesar să ne hidratăm mai mult ca de obicei. Iar, pentru variație, pe lângă apă, care este cea mai importantă, putem să ne răsfățăm cu lichide la fel de bune și răcoritoare, dar și cu fructe.

Electroliții sunt mineralele din corpul uman, precum sodiu, calciu și potasiu, ce pot fi găsite în alimente și băuturi. Cel mai repede, atunci când e foarte cald, pierdem electroliți. Aceștia pot fi aduși înapoi în corp cu ajutorul unor băuturi gustoase, scriu cei de la digi-life.tv.

1. Apă de cocos
Apa de cocos este o băutură excelentă atunci când sunteți deshidratat, deoarece oferă apă care ne este atât de necesară, dar furnizează și electroliți și câțiva carbohidrați. Acest lucru este foarte important dacă sunteți deshidratat și nu reușiți să păstrați alte alimente în organism. De asemenea, poate ajută la prevenirea crampelor musculare.

2. Pepene verde și galben
Fructele și legumele au un conținut ridicat de apă și pot fi o opțiune excelentă pentru a vă menține hidratați. Acest lucru este valabil mai ales în cazul pepenilor, fie verzi sau galbeni, ce au un conținut foarte ridicat de apă. De asemenea, puteți consuma și căpșuni, piersici, grefe, castraveți, salată sau roșii.

3. Smoothie-uri
Smoothie-uri sunt o modalitate delcioasă de a oferi lichide organismului nostru. Ele sunt făcute, în mod normal, dintr-o bază lichidă, cum ar fi lapte, suc sau ceai cu gheață neîndulcit, plus o mână de fructe și legume și, uneori, iaurt pentru un plus de proteine. Puteți folosi, de asemenea, lapte pe bază de plante sau pudră proteică în loc de lactate. Rezultatul este o băutură cremoasă, dulce și răcoritoare ce vă va menține hidratat.

Citește și: Cum să combați oboseala prin alimentație. 10 alimente care îți conferă energie

4. Supe reci
Supele reci constituie și ele o modalitate delicioasă de hidratare, fară a ne supraîncălzi. Una dintre cele mai apreciate supe în sezonul cald este Gazpacho, o supă rece făcută din legume crude amestecate, precum roșii, ardei, castraveți, usturoi și ceapă.

5. Lapte
Un pahar de lapte furnizează lichide, proteine, carbohidrați și grăsimi. Este o opțiune bună pentru a rămâne hidratați, deoarece conține o cantitate mare de electroliți utili.

6. Ceai cu gheață
Există multe tipuri de ceaiuri pe care le puteți consuma cu gheață- verde, negru, alb sau de fructe, de preferat fară zahar. Sunt răcoroase, ușor de făcut și mai delicioase ca un pahar cu apă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi