Sibiu – Dezbatere privind construcția noului centru pentru sport și agrement de pe malul Cibinului

13.928

La Primăria Sibiu a avut loc o dezbatere cu specialiști în domeniul urbanismului și cu reprezentanți ai Sistemului de gospodărire a apelor Sibiu și respectiv ai Agenției de protecție a mediului, privind construcția noului centru pentru sport și agrement de pe malul Cibinului.

Viitorul centru va include un aqua park cu piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare. Toate aceste amenajări se vor realiza etapizat.

”Subliniem că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect „verde” pentru Sibiu. Practic, vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement. După clarificarea aspectelor tehnice și de infrastructură și după obținerea avizului din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, vom începe dezbaterile publice pe tema acestui proiect”, spun cei de la primăria Sibiu.


Până atunci, vă prezentăm câteva simulări care redau imaginea generală a viitorului centru pentru sport și agrement al Sibiului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi