Experții în sănătate spun că valul patru va fi mult mai agresiv

1.168

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este de părere că valul patru al pandemiei va fi mult mai agresiv. Diferenţa o va face vaccinarea, a mai spus medicul Gheorghiţă.

Potrivit lui Gheorghiţă, experţii estimează că valul 4 al pandemiei va fi mai agresiv, iar diferenţele vor fi făcute de nivelul de imunizare al populaţiei şi de vaccinare.

„Cu cât procentul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât numărul de persoane spitalizate admise la Terapie Intensivă şi numărul de decese vor fi mai mici. Cu cât numărul persoanelor vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creştere a numărului de persoane spitalizate este mai mare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Medicul Gheorghiţă a mai spus că varianta Delta este mult mai contagioasă şi se transmite de la o persoană la alta de două ori mai rapid decât tulpina iniţială parentală şi cu 60% mai uşor în comparaţie cu tulpina Alfa.

În ceea ce priveşte virulenţa acestei tulpini, se pare că poate creşte riscul de spitalizare de 2,5 ori mai mult decât celelalte tulpini, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)