florin citu

În România, în ultimele 24 de ore numărul de cazuri COVID s-a dublat, dar Florin Cîțu anunță noi relaxări de la 1 august. La ATI sunt 36 de pacienți, iar rata de infectare este 0,30%.

Florin Cîțu a fost întrebat înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august și a răspuns: “Relaxări, nu restricţii”.

Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu la Parlament, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, „există o singură pregătire” pentru un eventual val 4 de infectare cu noul coronavirus: vaccinarea.

Un alt subiect care va fi discutat în coaliţie se referă la testarea medicilor care nu s-au vaccinat. „Sunt mai multe variante la care ne uităm. Doamna ministru a venit întâi la mine, le-am discutat, le prezintă şi acum”, a arătat premierul. El a precizat că obligativitatea vaccinării anti-COVID nu este o variantă luată în calcul.

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.046.881 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 95 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu