Afaceri dubioase cu un apartament din Sibiu – Proprietarul acuzat că ia banii și nu dă cheile chiriașilor

8.967

Un bărbat din Sibiu este acuzat de mai multe persoane că ar fi vrut să le înșele, folosindu-se de un apartament scos la închiriere pe mai multe pagini de Facebook. După ce unul din cei care se consideră țepuit a făcut publică povestea, alți sibieni au reacționat și au spus că li s-a întâmplat același lucru: au plătit chiria pentru o lună, garanția, după care înmânarea cheilor apartamentului a tot fost amânată.

Petru Ungureamu este un tânăr care își caută un apartament de închiriat în Sibiu. A postat un anunț pe grupul Chirii pet friendly Sibiu, pentru că are și un câine. A fost abordat de utilizatorul Alin Alin, care i-a spus că are un apartament de vânzare pe strada Oștirii. Cei doi s-au întâlnit la începutul lunii iulie și au ”bătut palma”. ”Eu i-am plătit 2000 de lei, chiria pe prima lună plus garanția. Am făcut un contract de mână, urmând ca domnul să elibereze apartamentul și în data de 16 să îmi dea cheile. Dimineața am primit un mesaj că a avut un deces în familie și a plecat din oraș și ne vom întâlni în data de 18. Atunci nu a răspuns la telefon sau la mesaje. după 5 ore de așteptare am decis că nu mai vreau apartamentul, ceva era dubios. I-am trimis mesaj că renunț și vreau banii înapoi, iar dacă nu răspunde o să merg la poliție. tot el mi-a trimis mesaj înapoi nervos că doar mi-a spus că mă sună cu o oră înainte”, povestește Petru Ungureanu.

Mai apoi, Alin Alin, pe numele său Alin Vasile Oancea, i-a spus celui care i-a plătit chiria că îi va înapoia banii, dar că nu îi are pe moment. ”Am depus o plângere la poliție pentru înșelăciune, dar în același timp am decis să spun povestea pe pagina de Facebook pentru ca să nu mai pățească și alții la fel. Și atunci, ce credeți? Au început comentariile cu și eu am pățit la fel, și eu…și eu….”, spune bărbatul.

Aceeași situație

Un alt tânăr din Sibiu a avut o experiență similară. ”Am postat anunț pe grupul Chirii pet friendly Sibiu pentru închirierea unui apartament pentru mine și cățelul meu. Imediat am fost contactat de domnul acesta, mi-a spus că are un apartament, să merg să îl văd. În jumătate de oră am fost acolo, am discutat. Mi-a spus că el se mută de acolo din 16 iulie, apoi pot veni eu, că îmi dă restul lunii gratis, dar să îi dau garanția de 1000 de lei. Nu am prea vrut, decât atunci când îmi va da cheile, dar până la urmă am făcut contract de mână și am plătit. La fel, în dimineața de 17 la 5 dimineața mi-a dat mesaj că a trebuit să plece că a avut un deces în familie, dar că după-masa varul lui îmi va aduce cheia. Nu m-a contactat nimeni, l-am sunat înapoi, nu a mai răspuns. I-am spus că vreau banii înapoi, dar încă nu i-am primit. Cel mai probabil o să depun și eu o plângere la poliție”, povestește tânărul.

Postarea lui Petru Ungureanu a ”salvat” o familie de la pierderea banilor. ”Noi avem copii și doi câini, căutăm chirie, și e greu să te accepte cu animale. După două ore de când am publicat anunțul am fost contactată de domnul ăsta. Am mers să vedem apartamentul, dar evita să spună la ce etaj este, că să mergem să-l vedem. Este la etajul 10, iar dacă știam de la început nu mergeam. Am ajuns, l-am văzut, iar el insista să facem atunci pe moment contractul și să îi dăm banii. I-am spus că nu avem bani la noi, că am venit să vedem apartamentul doar, apoi stabilim, cu soțul, cum facem. el insista și insista. Am avut la noi 1000 de lei și i-am dat, urmând să ne mutăm la 1 august. Când am ajuns acasă am văzut postarea cu domnul țepuit și nu mi-a venit să cred. Fiind treaba proaspătă, ne-am întors la apartament cu soțul și am reușit totuși să ne recuperăm banii”, povestește femeia.

Contactat de Ora de Sibiu, Alin Oprea spune că este om cinstit, iar cu Petru Ungureanu are mai multe procese. ”De ce nu mergeți la poliție să verificați? eu cu el am mai multe litigii, de la 1 august aveam înțelegerea. Să facă dreptate poliția și justiția”, a spus bărbatul.

Apartament scos și la vânzare

Postarea lui Petru Ungureanu a fost distribuită pe mai multe pagini de Facebook din Sibiu, iar comentariile nu fac altceva decât să întărească faptul că nu este o excepție. Sunt cel puțin alte 7 oameni care spun că au pățit exact același lucru: au plătit o lună chirie și/sau garanție, după care înmânarea cheilor a fost amânată. Unii spun că au reușit să își recupereze însă banii.

Un sibian care a comentat la una din aceste postări spune că la început de iulie a fost contactat de același Alin Oancea, în urma unui anunț de cumpărare a unui apartament. Oprea spunea că are un apartament de vânzare, pe strada Oștirii, de 67 metri pătrați, cu preț de vânzare 58.000 de euro. Tranzacția nu s-a încheiat, pentru că cel interesat nu a mers să vadă apartamentul.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi