Element de muniție găsit într-o gospodărie din Topârcea

277

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a intervenit miercuri într-o gospodărie din Topârcea pentru a ridica un element de muniție.

În cursul acestei după – amiezi, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Sibiu a fost anunțată, prin apel venit pe numărul de urgență 112, de existența unui element de muniție în localitatea Topârcea, strada Principală.

Acesta a fost găsit într-o gospodărie de către proprietari în timp ce desfășurau unele lucrări de demolare și reconstrucție.

“La fața locului specialiștii pirotehnici au efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii a unui proiectil perforant de război, calibrul 122 mm”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor măsurile de prevenire ce trebuie respectate în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată pentru a nu-și pune în pericol viața:

  • să nu atingă aceste elemente,
  • să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite
  • să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
  • să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi