VIDEO FOTO Singurele dansatoare profesioniste de salsa din Sibiu, premii importante la un concurs național

1.080

Salsa este un dans care aduce aminte de spiritul latin, de exuberanță, veselie. Din păcate însă, la Sibiu, o singură școală de dans pregătește copii pentru performanță în acest fel de dans. Dar, copiii de la Hugo Dance Academy chiar fac performanță. după ce au concurat o dată înainte de pandemie, acum s-au întors cu tolba plină de premii de la un concurs național la Vama Veche.

Hugo Dance Academy este singura școală de dans din Sibiu care a concurat cu copii la concursurile de salsa. Dar, la finalul săptămânii trecute, fetele pregătite de Daniela Hermneczi și Hugo Cedeno s-au întors de la concursul Sensation Dance Cup de la Vama Veche cu o grămadă de premii, toate pe podium:

Locul I- Solo Latino- 7-9 ani- Mărginean Maia
Locul II- Solo Latino- 7-9 ani- Ruginosu Alexandra
Locul II- Solo Latino- 10 ani- Nistor Dafina
Locul II- Grup Latino- 10- 12 ani ( Ruginosu Alexandra, Mărginean Maia, Nistor Dafina, Zink Lisa, Conț Patricia, Stoica Alisia)
Locul II- Solo Latino- 13-15 ani- Stoica Alisia
Locul III- Solo Latino- 13-15 ani- Conț Patricia

video

Cei doi antrenori sibieni au mers la concurs doar cu fete pentru că băieți care să își dorească să facă performanță în salsa sunt foarte puțini. ”Până în 2019 salsa nu făcea parte din Federația de Dans Sportiv. Așa că a fost mai greu să motivezi copiii spre performanță, participau doar la spectacole. Acum, că se poate și concura pe partea aceasta, ne dorim să lucrăm cu cât mai mulți copilași. sunt foarte talentate fetițele, dar îi așteptăm și pe băieței să descopere lumea aceasta. Ne dorim sa încurajăm copiii și părinții să descopere lumea dansurilor latino, fie ca își doresc doar o activitate extrașcolară sau vor sa facă performanță”, spune Daniela.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi