Ambulanțele care deservesc nordul județului nu au medic

202

Senatorul Cătălin Mureșan, membru în Comisia de Sănătate, atrage atenția asupra lipsei medicilor de pe ambulanțele care deservesc nordul județului. Acesta spune că a cerut Serviciului de Ambulanță Sibiu și autorităților județene să găsească o soluție pentru această problemă.

”În sprijinul populației din nordul județului Sibiu am susținut un memoriu adresat Ministerul Sănătății și ISU, care se referă la elementarul acces la servicii de urgență pentru deservirea populației din nordul județului Sibiu, zona Mediaș-Dumbrăveni.

Din analiza datelor oferite de conducerea SAJ Sibiu rezultă următoarele:
• Echipajele SAJ au răspuns în anul 2020 la un număr de 2475 de apeluri din categoria ”cod roșu” în zona de nord a județului;
• Asistența medicală de urgență pentru nordul județului, cu o populație de peste 122.000 de locuitori este asigurată doar de echipaje de tip B2, fără medic de la Substația Mediaș sau de ambulanțe C2 (cu medic) de la Centrala Sibiu;
• Distanța între localitățile acoperite și Centrala Sibiu este între 60-100 km;
• Personalul Ambulanței Sibiu este, comparativ cu alte județe și cu nevoile concrete, cel mai redus;
• Este nevoie de înființarea unei linii de gardă pentru asistența de urgență și înființarea de posturi de medici specialiști urgențe pentru Ambulanța Mediaș.

Am propus conducerii SAJ Sibiu să conlucrăm cu autoritățile județene și locale, cu factorii de decizie, un plan de eficientizare a serviciilor de urgență, prin care să fie posibil ca medicii să fie cuprinși în schema de personal pentru ambulanța Mediaș”, a explicat senatorul pe pagina sa de Facebook.

Senatorul Claudiu Mureșan

Acesta a spus că a propus înființarea unor substații ale Serviciului de Ambulanță la Slimnic și Dumbrăveni, propunere respinsă însă. ”De asemenea, de curând, pentru Slimnic și Dumbrăveni, am solicitat aprobarea a două substații ale Ambulanței, care, din păcate, nu au fost acceptate. Apreciez însă că dl. Raed Arafat m-a contactat pentru a-mi justifica refuzul formulat în comun de MS și ISU, prin existența unui echipaj SMURD, la Dumbrăveni și distanța redusă de Sibiu, pentru cazul Slimnic. Discuțiile pe aceste teme vor continua”, a scris senatorul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi