“Exploratorii digitali în siguranță”, spectacol dedicat copiilor şi părinţilor, la Shopping City Sibiu

218

Majoritatea copiilor, 54,7% dintre ei, consideră că cel mai mare risc întâmpinat de ei pe internet în perioada pandemiei a fost legat de utilizarea excesivă a tehnologiei, arată studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Organizația Salvați Copiii, în urma consultării a 5.000 de copii. Celelalte riscuri identificate de copii în mediul online sunt informaţiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%) și protecția datelor personale (22,6 %).

Mai mult decât atât, 32,4% dintre copiii participanți la studiu afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet sau de timpul petrecut online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net, consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în gestionarea folosirii internetului în familie sunt legate de timpul excesiv, lipsa abilităților digitale și gestionarea activității pe rețelele sociale.

Organizația Salvați Copiii, alături de Shopping City Sibiu organizează luni, 26 Iulie, începând cu ora 10.00, spectacolul de improvizație “Exploratorii digitali în siguranță”, un eveniment dedicat copiilor și părinților, pe teme legate de siguranța în mediul online.

Cadouri și surprize

Participarea la eveniment este gratuită, spectacolul durează o oră iar înscrierile se fac online, la adresa de e-mail office@shoppingcitysibiu.ro; La finalul evenimentului, copiii participanți vor primi cadouri din partea organizatorilor și vor putea face un tur de Carnavalul Verii (cea mai recentă campanie de la Shopping City Sibiu), respectiv un tur cu jocuri, surprize, cornere de pozat, de colorat și o expoziție gigant de piese colorate.

Copiii și părinții, deopotrivă, resimt efectele utilizării prelungite a internetului și se simt nepregătiți să gestioneze corect pericolele care decurg din utilizarea excesivă. În cadrul liniei de consiliere ctrl_AJUTOR primim constant solicitări atât din partea părinților, copiilor cât și a cadrelor didactice pentru a-i ajuta să depășească situații de anxietate, cyberbullying, expunerea la conținuturi nepotrivite, știri false sau relaționarea în cadrul familiei.

Tocmai de aceea știm că este nevoie de o informare constantă și soluții concrete pentru gestionarea tuturor acestor probleme. Ne bucurăm că putem implica copiii în acește spectacole educative de teatru ghidat, în care vor învăța, într-un mod creativ și plăcut, cum să se protejeze de riscurile de pe internet. ” a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Organizația Salvați Copiii România.

Acest spectacol face parte din seria de evenimente derulate sub conceptul „Părinte responsabil în era digitală” și se organizează în 5 centre comerciale din București și alte patru orașe. Acesta este parte dintr-un demers mai amplu, prin care Organizația Salvați Copiii și NEPI Rockcastle urmăresc să îi ajute atât pe copii, cât și pe părinți să învețe să recunoască și să prevină pericolele la care pot fi expuși în mediul online, prin evenimente și activități educativ – culturale.

Părinții și copiii interesați să participe la aceste evenimente sunt așteptați în centrele comerciale, întâlnirile fiind programate astfel:

  • Luni, 26 Iulie – ora 10.00 Shopping City Sibiu
  • Luni, 26 Iulie – ora 18.00 Shopping City Targu Jiu
  • Marți, 27 Iulie – ora 12.00 Mega Mall București
  • Miercuri, 28 Iulie – ora 12 City Park Mall Constanța

Evenimentele se vor desfășura cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare privind pandemia Covid 19, iar participarea este gratuită.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi