VIDEO FOTO Primul tronson din Calea Dumbrăvii, întârzieri de o lună și jumătate – Mai durează până va fi gata

2.236

Calea Dumbrăvii va fi prima arteră smart a Sibiului. Se reconfigurează cu totul, iar la finalul lucrărilor vor fi piste pentru biciclete, benzi pentru autobuze, locuri de parcare, iluminat inteligent. Dar, până atunci, mai este ceva, pentru că lucrările se află abia la primul tronson de drum. Autoritățile au anunțat că bucata cuprinsă între străzile Argeșului și Bahluiului va fi finalizată și redeschisă circulației la începutul lunii iulie. Din cauza unor probleme apărute pe parcurs termenul a fost ”împins” la jumătatea lui august.

Ordinul de începere a lucrărilor pe Calea Dumbrăvii a fost emis în luna martie a acestui an, cu termen de finalizare în 14 luni. Firma executantă a început lucrările pe tronsonul cuprins între străzile Argeșului și Bahluiului. Circulația s-a închis aici din data de 17 mai până în 5 iulie. Comisia de circulație a prelungit apoi avizul necesar închiderii circulației și devierii traseelor pentru că lucrările nu au fost finalizate.

VEZI AICI RUTELE OCOLITOARE ȘI ANUNȚUL INIȚIAL 

video

Reprezentanții autorităților locale au anunțat că lucrările pe acest prim tronson vor fi finalizate undeva la începutul lunii iulie. Pentru că s-au întâmpinat mai multe probleme pe parcurs, noul termen este jumătatea lunii august. Chiar și așa, conform contractului, constructorul nu este în întârziere, pentru că în actul semnat cu administrația, acest prim tronson face parte dintr-unul mai mare, cuprins între străzile Bahluiului și Mihai Viteazu, care are ca termen de finalizare noiembrie 2021.

”Constructorul estimează că lucrările pe tronsonul dintre străzile Bahluiului și Argeșului se vor finaliza la jumătatea lunii august. Carosabilul va fi adus la primul strat asfaltic, iar circulația va fi redeschisă. Până în prezent, pe secțiunea dintre străzile Bahluiului și Argeșului au fost finalizate lucrările la rețelele electrice și sunt practic finalizate și lucrările la rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială. Lucrările la sistemul de iluminat public sunt executate în proporție de 30%, iar lucrările la partea carosabilă în procent de aproximativ 20%. Precizăm că lucrările sunt în termenul contractual. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în martie 2021, cu termen de finalizare în 14 luni. Acest tronson dintre străzile Bahluiului și Argeșului face parte dintr-un tronson mai extins, cel dintre Bahluiului și bulevardul Mihai Viteazu pentru care, conform graficului de execuție înaintat de constructor, termenul de finalizare este 15 noiembrie 2021. Prin urmare, chiar dacă pe această primă porțiune s-au înregistrat mai multe situații neprevăzute (ploile abundente și continue din lunile mai și iunie, lucrări suplimentare pentru stabilizarea terenului, devierile anumitor rețele), lucrările sunt în grafic deocamdată.”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi