jogging alergatoare alergare parc
FOTO - Shutterstock

Sportul este una din activitățile care aduce beneficii sănătății. Încă o dată cercetătorii au stabilit că mișcarea ajută la sporirea imunității, inclusiv în cazul vaccinurilor anti covid.

Cercetătorii de la Univestistatea Caledonian din Glasgow, Scoția, au realizat un studiu care arată legătura dintre sport și vaccinuri scrie doctordebine.ro

„În 35 de studii, activitatea fizică regulată a condus la niveluri ridicate ale anticorpului de imunoglobulină IgA. Acest anticorp acoperă membrana mucoasă a plămânilor şi a altor părţi ale corpului nostru unde pot intra viruşi şi bacterii. Activitatea fizică regulată creşte, de asemenea, numărul de celule T CD4 +, care sunt responsabile pentru alertarea sistemului imunitar la un atac şi reglarea răspunsului acestuia”, a explicat profesorul Sebastian Chastin, unul dintre autorii studiului.

Vaccinurile par a fi mai eficiente dacă sunt administrate după o sesiune de activitate fizică, arată studiu. Astfel, o persoană activă are cu 50% mai multe șanse să producă un număr mai mare de anticorpi după vaccinare, spre deosebire de o persoană sedentară.

În plus, studiul a arătat că activitatea fizică protejează și împotriva infecțiilor grave sau fatale. „Persoanele active fizic sunt mai puţin susceptibile de a dezvolta obezitate, diabet, boli respiratorii şi cardiovasculare. Studiile epidemiologice au arătat că COVID-19 şi alte boli infecţioase respiratorii sunt mai grave pentru persoanele cu aceste afecţiuni”, se arată în studiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns