Dan Barna: Un procent de 30 la sută vaccinați e prea puțin. Vom avea discuții cu Biserica Ortodoxă

853

Vicepremierul Dan Barna, lider USR PLUS, îi cere premierului Florin Cîțu să inițieze un dialog cu Biserica Ortodoxă pentru a deveni partener pentru vaccinare: „În perspectiva valului patru cred că se poate găsi și în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susținerea acestui mesaj de vaccinare”.

„Cred că este momentul să discutăm foarte clar și-i voi propune premierului ca în ședința de guvern să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă și un parteneriat cu Biserica Ortodoxă, ca partener pentru vaccinare. Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru, și iată – Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil, sunt convins și am încredere în înțelepciunea și a părintelui Patriarh Daniel – n.r.) și a celorlalți ierarhi că acest mesaj e timpul să fie dat, tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important e să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat”, spune Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS arată că România are perspectiva unui nou val al pandemiei.

„Un astfel de parteneriat cu Biserica, în urma căruia de la nivelul vârfului bisericii să se transmită un mesaj către toți preoții săi încurajeze pe enoriași să se vaccineze, cred că ar putea să aibă un impact care să mai ridice rata națională de vaccinare. (…) Sunt convins că tocmai perspectiva ca România să intre din nou într-o situație dificilă, se poate găsi și în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susținerea acestui mesaj de vaccinare”, adaugă Barna.

El spune că rata actuală de vaccinare, de 30%, „este prea puțin”: „Trebuie să urcăm acest procent. Un obiectiv generos e peste 50%”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Sibian scrie

    Un userist vrea sprijinul bisericii la injectarea. Da mai lasă-ne, daca cu adevărat va pasa vedeati de cei care au trecut prin boala si s-au imunizat natural, vedeati ca este o boala cu mortalitate de 0,026, mai mică si ca gripa, sustineati sănătatea fizică și morală a acestui popor.
    Unii dintre noi mai citim stimate domn si mai facem niște legături cu întâlnirile bogătașilor la forumul de la Davos, cu ce afirmă Klaus Martin Schwab, cu dezideratele de ani de zile ale lui Soros, Gates, ale familiei mega bogate Rockefeller.
    Vaccinati-va cat doriti, pentru ce boala doriti, dar nu va jucați cu viețile oamenilor ca nu e de joaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.