Ineficiența legii duce la teroare – Drama sibiencei hărțuită de fostul iubit

4.581

În luna februarie o tânără de 30 de ani a fost ucisă cu bestialitate de fostul iubit, împotriva căruia avea un ordin de protecție. La acel moment s-a ridicat problema utilității acestor hârtii, demonstrând că și în cazul altor sibience au fost încălcate de nenumărate ori. Atunci, Ileana, o femeie abuzată de fostul soț și care avea și ea nenumărate ordine de protecție încălcate își spunea povestea- fugise pe geam pentru a scăpa de el, a stat cu copiii prin vecini, a fugit, urmărită fiind de el cu cuțitul. Pentru o perioadă lucrurile s-au calmat cât de cât, dar bărbatul a recidivat- a intrat în casa femeii și a distrus tot. Norocul ei că nu a fost acasă. Bărbatul este liber.

Atunci când vedem o știre despre o femeie ucisă de fostul iubit sau soț ne îngrozim. Ileana se teme că ar putea fi următorul subiect de știre. Și asta pentru că de mai bine de 5 ani nu reușește să își găsească liniștea. De când a decis să pună punct unei relații abuzive fostul iubit o hărțuiește constant. Nu l-au oprit nici cele trei ordine de protecție obținute de Ileana. Le-a încălcat pe toate. O perioadă a fost plecat în străinătate, iar lucrurile păreau că se calmează. Asta după ce, pentru a scăpa cu viață, într-o noapte, Ileana a fost nevoită să fugă pe geam pentru că bărbatul intrase peste ea în casă și o amenința cu cuțitul.

CITEȘTE AICI POVESTEA ILENEI ȘI A ALTOR FEMEI CARE ÎNCERACĂ SĂ ÎȘI RECUPEREZE VIAȚA 

ileana sot ileana casa distrusa

Bărbatul s-a întors însă și și-a reluat vechile obiceiuri. De această dată mult mai agresive: la finalul săptămânii trecute, împreună cu alți vecini, i-a bătut în geam fostei iubite și a amenințat-o. Vineri, în timp ce aceasta se afla la serviciu a intrat în casă și a distrus cu toporul tot ce a găsit în cale. A sunat-o cu video să îi arate ce a făcut. Femeia a sunat la 112, apoi la Poliția din Orlat, iar împreună cu polițiștii au mers la locuința ei. L-au găsit acolo pe bărbat, mândru de isprava sa. A fost deschis un dosar penal și i s-a- pus în vedere că nu are voie să intre în locuință.

ileana casa ileana casa distrusa 1

”La data de 23.07.2021, în jurul orei 22:17, o femeie aflată în drum spre casă a sesizat faptul că în imobilul său se află fostul concubin, împotriva căruia anterior au fost emise ordine de protecție.

Întrucât prezența lui îi crea o stare de temere a solicitat sprijinul polițiștilor care au însoțit-o la domiciliu.

La fața locului, în imobil a fost identificat bărbatul, care fiind în stare vădită de ebrietate, a fost condus de către polițiști la sediul Postului de Poliție Orlat. În baza sesizării 112 și a constatărilor de la fața locului vizavi de distrugerile provocate, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de distrugere și amenințare”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ajutor pentru Ileana

Povestea Ilenei a fost scrisă de Loredana Kaschovits, cea care a înființat Asociația Luthelo,  pe pagina asociației care se ocupă cu ajutorarea femeilor aflate în aceeași situație și care își doresc să își recapete viața.

”Pentru protecția Ilenei, pentru că ne temem de ce e mai rău, am ales să o aduc în Sibiu. O să îi găsim o chirie aici și o să cerem un nou ordin de protecție dar în care nu se specifică adresa, pentru a nu mai putea fi găsită. Copiii o să meargă aici la școală, iar din salariul ei de puțin peste 2000 de lei, din care mai trebuie să plătească și datorii la bănci, banii care rămân evident că nu sunt suficienți. A avut nevoie de ajutorul nostru, iar de acum încolo la fel, mai ales că va trebui să plătească o chirie, nu din alte motive, dar din încercarea de a rămâne în viață”, spune Loredana.

casa ileana

În urma incidentului Ileana a depus o plângere la poliție pentru violare de domiciliu, distrugere și amenințare și va cere un nou ordin de protecție.

Ileana și cei doi copii ai ei merită să trăiască liniștiți. Nu vor lux, nu vor apartament cu 3 camere, nu vor vacanțe în străinătate. Vor liniște, vor să ajungă acasă în siguranță și vor să nu se mai teamă atunci când cineva se apropie prea mult de ei. Și dacă toate astea au costul unei chirii în Sibiu și asigurarea unei părți din necesitățile zilnice, nu e greu pentru cei care doresc să-i ajute să facă un transfer în conturile Asociației Luthelo. La specificații scrieți ILEANA, iar banii vor ajunge la ea cu siguranță.

ASOCIAȚIA LUTHELO
CUI: 41551872
BANCA: TRANSILVANIA
RO86BTRLRONCRT0507098201
Detalii: Ileana
Revolut: 0721888704
Detalii: Ileana

 

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.