JO 2020 – Un boxer a încercat să-şi muşte adversarul de ureche

272

Un boxer marocan a fost descalificat de la turneul olimpic de la Tokyo după ce a încercat să-şi muşte de ureche adversarul în timpul unui meci de la categoria grea.

În repriza a treia, Baalla, care are 22 de ani, s-a apropiat cu gura deschisă de urechea stângă a neozeelandezului David Nyika, ţinându-l cu braţele, oarecum asemănător cu gestul lui Mike Tyson în celebrul meci din 1997 cu Evander Holyfield. Nyika a reuşit însă să se ferească.

Arbitrul din Sri Lanka şi cei cinci judecători nu şi-au dat seama de nimic în timpul meciului, câştigat de neozeelandez prin decizie unanimă.

Organizatorii au observat mai târziu acţiunea ilegală. „(Balla) a avut clar intenţia să-şi muşte adversarul de ureche sau de faţă în repriza a treia”, a indicat grupul de lucru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) consacrat boxului

Marocanul a fost „descalificat pentru acţiunea sa intolerabilă”.

Ulterior, Nyika a relativizat importanţa incidentului într-un mesaj pe Instagram. „În focul luptei din oameni poate ieşi la iveală ce e mai bun, dar şi ce e mai rău. Asta face parte din sport”, a scris el. „Îl respect pe adversarul meu şi pot să înţeleg frustrarea pe care a simţit-o. Vă rog, nu-l contactaţi dacă nu aveţi să-i spuneţi nimic bun”, a adăugat el.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.