Când vom putea renunța la masca de protecție

1.771

Florin Cîțu a declarat că Guvernul a depus toate eforturile pentru a impulsiona campania de vaccianre. De asemenea, acesta a declarat și faptul că atunci când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie.

Potrivit datelor prezentate marţi de CNCAV, în România au fost vaccinate cu 4.961.855 de persoane, din care 4.811.004 cu ambele doze de vaccin.

Întrebat ce explicaţii are pentru ratarea cifrelor de vaccinare, premierul a spus că ţintele au fost stabilite împreună cu specialiştii.

„Acestea nu au fost nişte ţinte pe care le-am creat aşa din neant, sunt obiective care au venit după ce am discutat cu specialiştii. Ceea ce face Guvernul şi ce am făcut foarte bine a fost să creăm condiţiile pentru a avea vaccinaţi şi 5 milioane, şi 10 milioane de oameni. Am achiziţionat dozele de vaccin, am creat spaţii de vaccinare, am ajuns de la posibilitatea să avem 150.000 de persoane vaccinate pe zi. Repetăm, vaccinarea în România nu este obligatorie. Tot ceea ce a ţinut de Guvern am făcut”, a spus Florin Cîţu.

Acesta spune că „această campanie de vaccinare este susţinută doar de Guvern”.

„Într-o societate în care avem foarte multe mesaje împotriva Guvernului e mai complicat de dus. Aş vrea să văd din partea celor care critică şi susţinerea campaniei de vaccinare, aş vrea să văd mai mult din partea socităţii civile”, a mai spus şeful Guvernului.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, spunea în aprilie premierul.

Potrivit datelor prezentate marţi de CNCAV, în România au fost vaccinate cu 4.961.855 de persoane, din care 4.811.004 cu ambele doze de vaccin.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.