Definitivat 2021 – Procentul de promovabilitate a crescut cu trei la sută în Sibiu după contestații

134

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), după soluționarea contestațiiloreste 76,06% (în creștere cu 3,16%, comparativ cu rezultatele inițiale – 72,9%). 

Astfel, din totalul de 8 300 de candidați cu note la proba scrisă, 6 032 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2021, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 5 782 de candidați.

Totodată, menționăm faptul că în următoarele județe s-a înregistrat o rată de promovare de peste 80%, astfel:

  • Teleorman – 84,6%

  • București – 84,23%

  • Bacău – 82,4%

  • Cluj – 82,3%

  • Bistrița-Năsăud – 81%

  • Ilfov – 80,9%

În Capitală, procentul de promovare înregistrat este de 84,23%.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 28 iulie 2021, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

În județul Sibiu, procentul de promovare a examenului de Definitivat a fost de 73,4%, mai mare cu 3,2% față de rezultatele afișate înainte de depunerea contestațiilor (70,2%).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.