Restricții pentru nevaccinați – Ministrul Sănătății: „Interzis pe timp de weekend”

Ministrul Sănătății a propus în şedinţa coaliţiei de guvernare un set de măsuri restrictive pentru persoanele nevaccinate, precum testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesențiale.

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale”, a explicat Mihăilă.

Ministrul a precizat că propunerile urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare.

Sursa: Mediafax

coronaviruscovidIoana Mihailrestrictii
Comentarii (0)
Comentează