Silvia Macrea va deveni cetățean de onoare al județului Sibiu

422

Silvia Macrea, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, va primi titlul de cetățean de onoare al județului. Propunerea a fost votată în unanimitate de consilierii județeni pe baza activității Silviei Macrea în tot ce înseamnă promovarea tradițiilor și culturii sibiene.

Silvia Macrea trăiește și respiră esența dansului popular și a spectacolului folcloric; a deprins dragostea pentru valorile autentice încă de mică, fiind născută în 18 mai 1974, în Sibiu, în familia coregrafului Ioan Macrea și a soției sale, Silvia, profesor de dansuri populare. Copil fiind a asistat la orele lungi de repetiții și la spectacolele „Junilor Sibiului”, căci tatăl său, Ioan Macrea, de asemenea Cetățean de Onoare al Județului Sibiu, a întemeiat acest ansamblu emblematic al României în anul 1944 și l-a coordonat vreme îndelungată”, se arată în Laudatio. (textul integral aici)

”Prin esența sa de om care clădește, Silvia Macrea s-a implicat mult în viața comunității, îndrumând comunitățile din județul Sibiu în organizarea de festivaluri folclorice și încurajându-le să inițieze cursuri de dansuri populare și
ansambluri folclorice în demersul de transmitere a moștenirii culturale către generațiile viitoare”, este o altă mică parte din Laudatio care a stat la baza desemnării Silviei Macrea cetățean de onoare al județului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.