Amenzi usturătoare pentru 26 de comercianți din Sibiu. Alimentele încălcau normele sanitar-veterinare

4.656

26 de comercianți au primit amenzi consistente pentru modul necorespunzător de păstrare, ambalare și etichetare a produselor, în urma unor controale făcute de polițistii sibieni în zona stațiunilor turistice Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

82c8b2b5 8d93 40c3 aebc 58fc65b226ac 1

În cursul zilei de vineri, comercianții au fost luați prin surprindere de către polițiști, chiar în timpul programului de lucru pentru o verificare a condițlor în care produselor alimentare sunt ținute, a modului de preparare sau manipulare, cat și a avizelor și a activității fiscale.

af43bbfd e5a2 4198 ab9a 9c38f493e567 1

În urma verificării, au fost aplicate 12 sancțiuni în valoare de 39.400 lei pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare, a normelor privind raporturile de muncă și de asemenea pentru protecția populației.

Amenzile usturătoare au continuat, deoarece un alt comeciant a fost amendat pentru neprotejarea mărcilor. Mai exact, acesta a pus în circulație un produs de o marcă similar cu o altă marcă înregistrată.

Autoritățile sibiene au declarat într-un comuncat de presă prin care le recomandă  cetățenilor să aibă grijă ce cumpără de la comercianți și de asemenea cum își desfăsoară activitățile.

Recomandările sunt:

  • Cumpărăturile  să fie făcute doar în spațiile amenajate corespunzător și să verifice  data de expirare a produsului și calitatea;
  • Să se asigure că prousele sunt avizate sanitar-veternar, să fie etichetate conform legislației în vigoare și să aibă certificate care atestă originalitatea;
  • Să verifice culoare, aspectul și mirosul produsului;

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.