FOTO VIDEO ”La Nic„ – Ferma unde se pot vedea și mângâia singurii cerbi lopătari din județul Sibiu

2.099

În județul Sibiu încep să apară din ce în ce mai multe locuri în care se poate petrece o parte a timpului liber, în special locuri în care și copiii să se simtă bine. Un astfel de exemplu este ferma ”La Nic” din Loamneș. Este o fermă ceva mai specială, pentru că aici se găsesc singurii cerbi lopătari din județul Sibiu. Acum sunt opt la număr și fiecare dintre ei are un nume. Cei mai încântați sunt, evident, copiii, pentru că îi pot hrăni și mângâia. Și părinții sunt bucuroși pentru că nu trebuie să plătească bilet de intrare. Dar, cine dorește, poate face o donație.

Nicu Miga este cel care a avut ideea unei astfel de ferme. Este vânător, dar și iubitor al naturii, așa că în pădurea din spatele casei, acum doi, ani, s-a gândit că ar putea crește doi cerbi lopătari. Așa i-a cumpărat pe Bambi și Ghiță. În timp, a cumpărat și alte exemplare, iar alții s-au născut chiar acolo, la Loamneș.

cerbi cerbi 2 1

Fiecare exemplar are un nume și chiar au fost ”dresați”. La ora mesei cerbii și ciutele sunt strigați, și niciunul nu vine până nu își aude numele.

20210725 115227 scaled 20210725 114215 scaled 20210725 114013 scaled

Nicu Miga nu și-a dorit să facă din ferma de cerbi lopătari o afacere, ci să transforme o parte din pădurea din spatele casei într-un loc inedit, în care copiii să simtă ce înseamnă natura și să poată chiar mângâia animalele. Și asta se întâmplă- cei mici sunt cei mai încântați când văd cerbii, și mai ales când aceștia le mănâncă din palmă.

20210725 112617 scaled 20210725 112342 scaled

Pe viitor, Nicu își dorește să dezvolte ferma. Își propune să acceseze fonduri europene pentru a transforma locul într-unul deosebit și unic, cel puțin în județul Sibiu. Până atunci însă, intrarea este gratuită. Cine dorește însă, poate face o donație, pentru că hrana și întreținerea animalelor nu sunt tocmai ieftine. La intrare, cine dorește, poate cumpăra un bilet, care costă 2 lei, și care va participa la o tombolă. Câștigătorul va primi coarnele lui Ghiță, care cad în fiecare lună mai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.