istrael 1
www.g4media.ro

Iranul nu este doar o problemă israeliană, ci un exportator de terorism, distrugere și instabilitate care ne dăunează tuturor. Lumea nu trebuie să tacă în fața terorismului iranian care dăunează și libertății transportului maritim„, a spus ministrul de externe al Israelului, Yair Lapid într-o declarație.

Petrolierul MV Mercer Street, operat de compania londoneză Zodiac Maritime, a fost atacat joi în largul coastei Oman. Compania a declarat că investighează atacul.

Cu toate acestea, detaliile atacului asupra tancului petrolier cu pavilion liberian rămân neclare. Iranul nu a comentat încă acuzațiile. Incidentul pare a fi o escaladare gravă a tensiunilor din regiune, iar unele relatări vorbesc despre implicarea unei drone.

Al Alam TV, rețeaua de televiziune în limba arabă a guvernului iranian, a citat surse nenumite spunând că atacul asupra navei a venit ca răspuns la un atac israelian suspectat, nespecificat, asupra aeroportului Dabaa din Siria.

Evaluarea în Israel a fost că au existat două atacuri asupra navei, la distanță de câteva ore. Primul nu a provocat pagube, iar al doilea a lovit puntea vasului, provocând victimele.

Tensiunile au escaladat în regiunea Golfului de când Statele Unite au reintrodus sancțiunile împotriva Iranului în 2018, după ce președintele de atunci, Donald Trump, a retras Washingtonul din acordul nuclear din 2015 de la Teheran cu puterile majore.

Statele Unite ia în consideră eventualitatea ca Iranul să obțină arme nucleare, o ambiție dezmințită de Teheran, ca o amenințare directă la adresa aliatului său Israel.

Campania Zodiac Maritime, cu sediul în Londra, care este controlată de magnatul israelian Eyal Ofer al cărui tată Sammy era cel mai faimos armator din Israel, a declarat că nava naviga sub controlul echipajului său și al puterii sale proprii către un loc sigur cu o escortă navală americană.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu