Litoralul românesc luat cu asalt în acest weekend. Turiștii nu respectă deloc normele anti-Covid

În acest weekend, turiștii au uitat de orice restricție și s-au îmbulzit pe litoral. Plajele sunt ticsite, hotelurile și pensiunile sunt la capacitatea maximă, iar măsurile anti-COVID aproape că nu mai există. Așa arată litoralul românesc în acest weekend când a fost doborât recordul de turiști din actualul sezon estival: peste 200.000 de oameni.

Cine a ajuns pe plajă după ora 8 dimineața, cu greu a mai găsit un loc liber pe nisip sau un șezlong la malul mării. Mulți turiști și-au rezervat vacanțe din timp ca să evite prețurile foarte mari din această perioadă, considerată vârf de sezon.

De altfel, părerile în privința prețurilor sunt împărțite:

„Pentru cât oferă, destul de exagerate prețurile. După cum vedeți, aglomeratie. Dar în schimb, e frumos că suntem cu niște prieteni”, spune o turistă.

„Prețuri pentru români, și mai mari, și mai mici. O noapte de cazare aici, în Mamaia, este 330 de lei”, precizează un turist.

„Șase persoane – a fost 5.400 de lei. Pentru 4 nopți”, dezvăluie un altul.

Lipsiți de orice griji, copiii sunt încântați. „Că e multă apă și pot să mă joc cu prietenii mei prin apă”, explică un puști.

Deși medicii anunță că tulpina Delta a SARS-CoV-2 este dominantă în Europa, iar în România se transmite deja comunitar, la mare, pare că nimeni nu mai respectă regulile sanitare.

„Masca nu se mai poartă în magazin, aici, mai deloc, în autobuz la fel, fără mască”, a constatat o turistă.

„Acum depinde și de fiecare, dacă se protejează în felul lui… (Reporter: Ați văzut persoane cu mască?) Nu prea, a dispărut masca”, confirmă o altă turistă.

Weekendul acesta, în stațiunile de pe litoral capacitatea de ocupare este de peste 90 %.

anti-covidlitoralnormeromanescturistiweekend
Comentarii (0)
Comentează